Zoek
ZR-Hackathon-in-gloednieuwe-lasloods-ZR

ZR Hackathon in gloednieuwe Lasloods

Op donderdag 19 april start de tweede editie van de 24 uur durende ZR Hackathon in de Lasloods in Vlissingen. De ZR Hackathon is een samenwerking tussen Zeeland Refinery en HZ University of Applied Sciences. 180 studenten van verschillende opleidingen gaan 24 uur lang, non stop aan de slag met challenges die de raffinaderij heeft geformuleerd.

De 180 studenten van o.a. de hbo-opleidingen HBO-ICT, Engineering en Chemie worden verdeeld in twintig groepen. Elke groep gaat aan de slag met één van de tien uitdagingen waar de olieraffinaderij in Vlissingen-Oost innovatieve oplossingen voor zoekt. De zogenaamde challenges werden door medewerkers van de raffinaderij, docenten en studenten van de HZ uitgewerkt en lenen zich goed voor nieuwe technieken als virtual reality, big data en robotisering.

24 uur wakker blijven
De presentatie van de ZR Hackathon is in handen van Ramona van Zweden. Avonturier Melvin Redeker en Pitch Queen Nathalie Maljaars zullen de studenten door de moeilijke momenten heen slepen. Daarnaast kunnen de studenten even relaxen in de retro game area en wordt het ontbijt verzorgd door restaurant ’t Smoske.

Primeur voor Lasloods
De ZR Hackathon is het eerste evenement dat in de volledig gerenoveerde Lasloods in Vlissingen wordt georganiseerd. De locatie biedt de industriële uitstraling die perfect past bij de challenges uit de raffinaderij en de technische studenten.

Hoofdprijs
Het team met de beste oplossing wint een volledig verzorgde reis, waar de organisatie verder nog niets over wil zeggen. De hoofdprijs wordt uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat in het bijzijn van Tanneguy Descazeaud (directeur Zeeland Refinery) en Bert Schollema (Dean HZ). De prijsuitreiking zal om 14:00 uur plaatsvinden in de Lasloods.