Zoek

Vogelmonitoring bij Zeeland Refinery: Jaarverslag 2022 nu beschikbaar

In het kader van het project Flora & Fauna op Zeeland Refinery zijn ook in het jaar 2022 de vogels geïnventariseerd en gemonitord. Deze methode is toegepast op standvogels, broedvogels en trekvogels.

Zeeland Refinery kent een diversiteit in biotopen, die een aantrekkingskracht blijven houden op verschillende soorten vogels. Dit maakt het bijzonder dat bepaalde soorten op, of in de nabijheid van de fabrieksterreinen voorkomen. Er zijn soorten die landelijk gezien schaars voorkomen en toch op terreinen van Zeeland Refinery tot broeden komen, of voor een kortere of langere tijd hier verblijven om te overwinteren of aan te sterken op hun trekroute.

Benieuwd naar de standvogels, broedvogels en trekvogels die vorig jaar zijn geïnventariseerd en gemonitord op ons raffinaderijterrein? Lees er meer over in ons Jaarverslag Vogelmonitoring 2022.

Indien u een papieren versie van het Jaarverslag Vogelmonitoring wil ontvangen, sturen wij u deze graag kosteloos toe. Wij verzoeken u daarvoor een bericht te sturen via ons contactformulier, onder vermelding van het adres waar wij het jaarverslag heen mogen sturen.

Alle vogelfoto’s in deze publicatie zijn door Rob, Security Shift Coordinator bij ZR, gemaakt op het terrein van Zeeland Refinery.