Zoek

Kerkje van Ellesdiek ontvangt € 25.000,- van Stichting Zeeland Refinery

Op donderdag 30 september heeft Stichting ’t Kerkje van Ellesdiek een cheque ter waarde van €25.000,- ontvangen van Stichting Zeeland Refinery. Dankzij deze donatie zijn het vervangen van de verwarmingsinstallatie en enkele andere noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen aan het gebouw bekostigd.

Leefbaarheid en duurzaamheid

‘t Kerkje organiseert activiteiten op het vlak van cultuur en levensbeschouwing. Dankzij de combinatie van het programma, de gezellige sfeer en de lage entreeprijzen bezoeken jaarlijks circa 4000 mensen de activiteiten. In 2020 zag ’t Kerkje zich echter geconfronteerd met een aantal zeer kostbare renovaties om bovenstaande activiteiten doorgang te kunnen laten vinden. Omdat Stichting Zeeland Refinery zowel leefbaarheid in de regio als duurzaamheid erg belangrijk vindt, ondersteunt zij Stichting ‘t Kerkje van Ellesdiek met een donatie van €25.000,- .

De renovatie

In het kader van de verduurzaming en energie-efficiëntie waren diverse ingrepen aan het gebouw noodzakelijk. Het belangrijkste onderdeel hiervan vormde het vervangen van de verwarmingsinstallatie, welke dringend aan vernieuwing toe was. Ook zijn er zonnepanelen geplaatst waarmee ’t Kerkje nu volledig kan voorzien in de eigen stroombehoefte. Dankzij vervanging van de verwarmingsinstallatie, de renovatie en de geplaatste zonnepanelen kan ’t Kerkje een energiebesparing van 50% realiseren.