Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 1: René, Operator Offsites

Van 11 t/m 17 oktober is het de Zeeuwse Week van de Veiligheid, een initiatief van ZeelandVeilig. Bij Zeeland Refinery is het onderwerp veiligheid dagelijkse kost. Het speelt voor onze medewerkers de hoofdrol in alles wat we doen én hoe we het doen. Van veilige installaties en beschermende middelen tot goede procedures en veiligheidsgedrag – veiligheid staat áltijd voorop. Benieuwd hoe dat er concreet uitziet voor onze collega’s? Ze vertellen je er tijdens de de Zeeuwse Week van de Veiligheid week elke dag kort iets over. Op dag één stellen we je graag voor aan René, Operator Offsites.

De afdeling Offsites houdt zich 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig met het veilig verladen van binnenvaart- en zeeschepen. René: “97% van de producten die Zeeland Refinery maakt, denk aan bijvoorbeeld kerosine en diesel, verlaat de raffinaderij via de van Cittershaven, per binnenvaartschip. Veiligheid staat daarbij niet alleen voorop bij ons als terminal, maar ook voor de schepen die de brandstoffen vervoeren. Wij houden ons aan de ISGINTT- en ISGOTT-richtlijnen, dit zijn internationale veiligheidsrichtlijnen voor binnenvaart- en zeetankschepen en terminals. Daarnaast werken wij ook volgens regels en wetten zoals het ADN, een Europese overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke stoffen over de binnenwateren. Zowel de Operators van de afdeling Offsites als de scheepvaart dienen hier kennis van te hebben alvorens er ook maar één druppel wordt geladen of gelost. Door op deze manier te werken, waarborgen we de veiligheid van mens, dier en milieu.”

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek