Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 3: Marijn

Op dag drie van de Zeeuwse Week van de Veiligheid vertelt Marijn (24) je meer over zijn taken als Inspector Fire Department bij Zeeland Refinery.

“Sinds mijn twaalfde ben ik actief bij de brandweer. Eerst bij de jeugdbrandweer in Goes en na mijn achttiende als vrijwilliger bij de ‘grote’ brandweer. Aanvankelijk alleen bij het duikteam en later ook bij de blusploeg. Binnen de vrijwillige brandweer vervul ik diverse functies. Zo ben ik ook chauffeur van diverse voertuigen en jeugdleider bij de jeugdbrandweer, waar ik zelf ook ooit begonnen ben. ”

“Ik ben Inspector Fire Department bij Zeeland Refinery, maar ik ben hier in 2020 begonnen als beveiliger. Beveiligers hebben op ZR een dubbelfunctie en zijn ook lid van de bedrijfsbrandweer. Ik had als beveiliger een interessante baan, maar na een klein jaar in die functie hoorde ik dat er een plek vrij zou komen zou komen binnen de bedrijfsbrandweer. Daar heb ik toen op gesolliciteerd en zo kon ik beginnen als Inspector bij de brandweer van ZR, wat ik erg graag wou. Je kan echt zeggen dat ik van mijn hobby mijn baan heb gemaakt.”

“Wat mij bevalt aan werken bij de brandweer is de uitdaging en de afwisseling. Controlerondes, les geven, onderhoud. Je weet wat er speelt in de fabriek, want je loopt er iedere dag rond. En je weet hoe belangrijk het is dat je je werk goed doet, van het geven van trainingen tot het uitgeven van ademlucht. Je bent met serieuze zaken bezig. Je hebt een grote verantwoordelijkheid, ook als het gaat om ogenschijnlijk kleine dingetjes.”

 

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek