Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 1: Valerie

Op dag één van de Zeeuwse Week van de Veiligheid vertelt Valerie (28) je meer over haar taken als Junior Inspector bij Zeeland Refinery.

“Ik werk sinds september als Junior Inspector bij Zeeland Refinery. Als inspecteur controleer ik op corrosie en afwijkingen aan de leidingen en apparatuur, om zo te waarborgen dat de fabriek goed blijft draaien en chemische stoffen binnen de leidingen blijven. Het is fijn om als inspecteur binnen dit team te werken, we delen onze ervaringen met elkaar en daar leren we veel van.”

“Ik ben in de metaaltechniek begonnen. Lassen, slijpen, aan de draaimachine. Na een jaar of zeven wilde ik doorgroeien en toen ben ik in de petrochemische sector beland. Wat mij interesseert aan deze sector is hoe van grondstoffen bepaalde producten worden gemaakt en welke processen daarbij komen kijken. Als je er niks van af weet lijkt het allemaal heel simpel, maar dat is het nooit. Dat trok me aan, ik dacht: dit is een wereld waar ik niet snel uitgekeken en uitgeleerd ben.”

“Voordat ik Junior Inspector werd, werkte ik hier al bij de afdeling Inspectie, als administratieve kracht via een uitzendbureau. In een gesprek met mijn leidinggevende is toen ter sprake gekomen dat ZR meer in mij zag, en dat ik zelf ook verder wilde leren. Meer inhoud en achtergrond, hoe tot bepaalde conclusies werd gekomen bij inspecties. Eigenlijk wat mijn collega’s die inspecteur zijn ook deden.”

“Ik werk inmiddels twaalf jaar in de techniek en het valt me op hoe weinig vrouwen ik tegenkom. Ik hoor wel eens de vooroordelen dat het werk moeilijk is, dat het zwaar is en dat je je moet bewijzen in een mannenwereld. Binnen Zeeland Refinery heb ik dat gevoel nog nooit gehad. Ik word gewoon serieus genomen en echt gewaardeerd. Ik kom hier met een lach aan en ik ga met een lach weer weg.”

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek