Zoek
ZR-erste-raffinaderij-met-aanwijzing-Nederlandse-Keuringsdienst-voor-gebruikers-ZR

ZR eerste raffinaderij met aanwijzing Nederlandse Keuringsdienst voor Gebruikers

Op 19 april 2018 is er een publicatie uitgegeven door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betreffende het aanwijzen van de Inspection sectie van Zeeland Refinery als Nederlandse Keuringsdienst voor Gebruikers.

Deze aanwijzing mag gerust worden gezien als een mijlpaal. Zeeland Refinery is, sinds de invoering van deze aanwijzingsmogelijkheid, de eerste raffinaderij aan wie deze aanwijzing is toegekend. De voorwaarden voor accreditatie staan beschreven in de Internationale Standaard ISO/IEC 17020. Om aan deze standaard te voldoen is een jarenlange voorbereiding vooraf gegaan – systemen zijn geprofessionaliseerd en inspecteurs zijn getraind en gecertificeerd.

Bevoegd en bekwaam

Het olieraffinageproces bij Zeeland Refinery vindt plaats in drukhoudende installaties. De apparaten en leidingen in die installaties moeten periodiek gekeurd worden. De raffinaderij beschikt over een eigen inspectie-afdeling die bevoegd en bekwaam is deze keuringen te verrichten. Er zijn in Nederland twee niveaus van bevoegdheid waarvoor een eigen inspectie-afdeling kan certificeren of accrediteren. Met de aanwijzing als NL-KVG heeft de inspectie-afdeling van Zeeland Refinery de hoogste mate van bevoegdheid verkregen en mogen keuringen geheel zelfstandig worden uitgevoerd.