Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 4: Glann

Op dag vier van de Zeeuwse Week van de Veiligheid stellen we je graag voor aan Glann, Operator Offsites bij Zeeland Refinery.

Glann: “Ik werk op de afdeling die verantwoordelijk is voor het laden en lossen van schepen die in de van Cittershaven aanmeren. De operators bij Offsites zorgen ervoor dat alle verladingen die daar plaats vinden veilig en zo efficiënt mogelijk gebeuren. De meeste van de producten die bij ZR gemaakt worden, verlaten via de van Cittershaven het terrein. Iedereen die daar werkt, wordt intern opgeleid, ongeacht je vooropleiding. Een groot deel van de opleiding is gericht op veilig werken voor mens en milieu. Veiligheid is hier niet alleen iets uit de boekjes, je wordt geacht veiligheid altijd voorop te zetten en overal toe te passen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s en de fabriek.”

Strenge veiligheidsprotocollen

“Voordat ik bij ZR werkte, heb ik jaren op een chemicaliëntanker gevaren. Omdat we daar ook met strenge veiligheidsprotocollen werkten, was ik hier al mee bekend toen ik op de raffinaderij kwam werken. Wat voor mij wel nieuw was, was dat ik als operator offsites opgeleid werd tot industrieel brandweerman en daarmee deel uitmaak van de fire crew die onze bedrijfsbrandweer ondersteunt. Al met al zijn mijn werkzaamheden dus best divers, elke dag leer ik nieuwe dingen en dat maakt mijn werk erg leuk en boeiend.”

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek