Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 3: Roel, Fire & Safety Inspector

Het is dag drie van de Zeeuwse Week van de Veiligheid en vandaag vertelt onze collega Roel je graag meer over zijn werkzaamheden als Fire & Safety Inspector bij de bedrijfsbrandweer van Zeeland Refinery. Voor onze bedrijfsbrandweer gaat het licht nooit uit – zij zijn in vijf ploegen van drie man per shift vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, aanwezig op de raffinaderij. Een van de taken in het zeer diverse takenpakket van Roel is het coördineren van de trainingen die onze fire crew moet volgen.

Roel: “We trainen specifiek op het voorkomen en bestrijden van industriële branden. Een van de locaties waarop we daarvoor trainen, is het trainingscentrum in Vlissingen. Daar kunnen we praktijkervaring opdoen met gas- en vloeistofbranden en deze blussen met schuim. Mede dankzij deze trainingen is onze bedrijfsbrandweer goed voorbereid op dergelijke incidenten, en leren zij vanuit praktijktrainingen hoe adequaat te handelen wanneer bepaalde situaties zich toch voordoen.”

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek