Zoek

Zeeuwse Week van de Veiligheid dag 2: Marc, Safety Specialist

Op dag twee van de Zeeuwse Week van de Veiligheid, een initiatief van ZeelandVeilig, vertelt Marc, Safety Specialist bij ZR, je meer over PBM’s, oftewel persoonlijke beschermingsmiddelen. Als Safety Specialist ziet Marc erop toe dat onze PBM’s voldoen aan de vastgestelde normeringen én daadwerkelijk gedragen worden door medewerkers. 

Marc: “Vanuit de veiligheidsafdeling zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve producten om onze medewerkers nog beter te beschermen. Uiteraard proberen we in eerste instantie de gevaren weg te nemen middels collectieve beschermingsmiddelen. Als dat niet toereikend is, zijn we genoodzaakt medewerkers uit te rusten met persoonlijke beschermingsmiddelen.

De technieken en producten hiervan worden continu beter, zowel wat betreft de effectiviteit als bijvoorbeeld het draagcomfort. Wij onderzoeken of we onze PBM’s moeten en kunnen vervangen. Hiervoor toetsen we de nieuwe producten aan onze strenge eisen, en proberen ze vaak uit met behulp van een testteam. We houden hierbij rekening met de grote verscheidenheid aan medewerkers en dat de werkzaamheden voor iedere doelgroep op de raffinaderij anders zijn.

De high impact-handschoenen die ik draag op deze foto zijn daar een voorbeeld van. We schrijven deze nu voor veel werkzaamheden voor omdat ze de handen van medewerkers beter beschermen tijdens hun werkzaamheden.”

De Zeeuwse Week van de Veiligheid is een initiatief van Zeeland Veilig. Benieuwd naar de activiteiten? Lees er meer over op https://www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek