Zoek
Zeeland-Refinery-werkt-mee-aan-praktijklab-corrosie-en-isolatie-interreg-logo-2021

Zeeland Refinery werkt mee aan Praktijklab Corrosie & Isolatie

De grensregio Vlaanderen-Nederland bevat één van de grootste clusters aan procesindustrie ter wereld. Veel installaties zijn met 40 à 50 jaar echter relatief oud zodat corrosiebestrijding een hoge prioriteit heeft. Om de concurrentiepositie van de procesindustrie te behouden is het cruciaal dat installaties optimaal, storingsvrij, veilig en met een minimale milieu-impact kunnen blijven functioneren.

Om innovaties te kunnen testen en ontwikkelen die gericht zijn op preventie, detectie en reparatie van corrosie, is er behoefte aan fysieke onderzoeksinfrastructuur. Drie kennis- en onderwijsinstellingen (Sirris, De Hogere Zeevaartschool en Scalda) staan in voor de realisatie hiervan, Zeeland Refinery speelt een faciliterende rol in het project. Andere deelnemende bedrijven zijn Xervon, Kaefer en North Sea Port.

Na afloop van het project zal de infrastructuur integraal onderdeel blijven uitmaken van de deelnemende onderwijs- en kennisinstellingen en zal het opgebouwde netwerk van bedrijven samen stappen blijven zetten om de corrosieproblematiek het hoofd te bieden.

Het project “Praktijklab Corrosie & Isolatie” is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu