Search

Zeeland Refinery veroordeelt oorlog in Oekraïne

Zeeland Refinery is geschokt door de Russische inval in Oekraïne en veroordeelt deze ten zeerste. Al onze medewerkers leven mee met de Oekraïense bevolking. Bij ons werken zowel Russische als Oekraïense collega’s en wij zijn allemaal ontzet door wat er gebeurt in Oekraïne. Op dit moment is het welzijn en de veiligheid van het Oekraïense volk de belangrijkste zorg die bij ons leeft.

Zeeland Refinery is een Zeeuws bedrijf dat brandstoffen produceert voor haar eigenaren TotalEnergies en Litasco. Het Franse TotalEnergies is met 55% onze meerderheidsaandeelhouder en het Zwitserse Litasco met 45% onze minderheidsaandeelhouder. Zeeland Refinery opereert altijd conform wet- en regelgeving en handelt volledig in lijn met de sancties die zijn afgekondigd richting Rusland.

Litasco is een dochteronderneming van het Russische LUKOIL. LUKOIL is een internationaal energiebedrijf dat in bezit is van private partijen en aandeelhouders. Zowel Litasco als LUKOIL staan niet op de internationale sanctielijst.

Wij zijn blij dat LUKOIL op 3 maart een duidelijke positie heeft ingenomen over de aanhoudende tragische gebeurtenissen in Oekraïne, waarbij het bedrijf zich uitspreekt voor vrede en oproept tot een onmiddellijke beëindiging van het gewapende conflict. Ook spreekt het bedrijf haar diepste medeleven uit met allen die door deze tragedie getroffen zijn. LUKOIL is daarmee het eerste grote Russische bedrijf dat zich uitspreekt.

Ons hart is bij de mensen in Oekraïne en wij hopen dat ze zo snel mogelijk weer in vrede kunnen leven.