Zoek
Zeeland-Refinery-start-bouw-zonnepark-Zeeland-solar-ZR

Zeeland Refinery start bouw zonnepark Zeeland Solar

Zeeland Refinery start in januari 2018 met de ontwikkeling van een van de grootste industriële zonneparken van Nederland. Het zonnepark, genaamd Zeeland Solar, zal een oppervlakte bestrijken van meer dan 11 hectare (22 voetbalvelden) en ca. 28.500 zonnepanelen tellen. Medio 2018 zal Zeeland Solar in gebruik worden genomen.

Onder toeziend oog van gedeputeerde van de Provincie Zeeland Ben de Reu en burgemeester Gerben Dijksterhuis tekenden Zeeland Refinery (Tanneguy Descazeaud) en Total Solar (Hélène Macela-Gouin) woensdag 20 december de overeenkomst tot het ontwikkelen van Zeeland Solar. Total Solar is de partij die het zonnepark zal bouwen. Het zonnepark komt op het eigen terrein te staan en zal de raffinaderij voor een deel voorzien in eigen energie. Op deze manier zet Zeeland Refinery een verdere stap in duurzaamheid.

Met een vermogen van 11 megawatt zal het zonnepark op een zomerse dag 23% van de consumptie van Zeeland Refinery leveren. Jaarlijks zal Zeeland Solar evenveel stroom produceren als het verbruik van 4300 huishoudens, dat is de helft van alle huishoudens in de gemeente Borsele.