Search
Zeeland-Refinery-hackathon-met-ict-studenten-hogeschool-zeeland-ZR

Zeeland Refinery Hackathon met ICT-studenten Hogeschool Zeeland

Op 23 en 24 februari werd de eerste Hackathon, een samenvoeging van hacken en marathon, in Zeeland gehouden. Dit evenement werd door Zeeland Refinery georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Zeeland. Tijdens dit 24-uurs evenement kregen de ICT-studenten een drietal knelpunten van de raffinaderij voorgelegd, waar de studenten mee aan de slag gingen. Een mooie uitdaging om innovatieve IT-oplossingen te bedenken via een unieke samenwerking tussen HZ-studenten en medewerkers van Zeeland Refinery. Dit initiatief zorgde ervoor dat de studenten deze knelpunten met een frisse blik konden bekijken en met ‘out of the box’ ideeën konden komen.

De ZR Hackathon, die non-stop 24 uur duurde, werd in Dok 41 in Vlissingen gehouden. Aan elk van de drie knelpunten werkten meerdere groepen studenten samen. Uit de vele oplossingen koos de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Zeeland Refinery en de HZ, het beste idee per knelpunt. De leden van de drie winnende teams namen als prijs een drone mee naar huis. Tijdens een 6-weekse stage bij Zeeland Refinery wordt het beste idee binnenkort verder uitgewerkt.

De aftrap van de ZR Hackathon werd gegeven door Tanneguy Descazeaud, algemeen directeur Zeeland Refinery, en Bert Schollema, Dean HZ Academie voor Technologie & Innovatie en De Ruyter Academy. Een aantal inspirerende sprekers zorgden er tijdens de Hackathon voor dat de studenten geïnspireerd en gestimuleerd werden om tot de beste en meest creatieve oplossingen te komen en om wakker te blijven.

Het was een bijzonder succesvol en inspirerend evenement voor zowel de ICT-studenten als voor de vele bij het evenement betrokken medewerkers van Zeeland Refinery.