Zoek
Persbiercht-bouwwerkzaamheden-derde-reactor-hydrocracker-van-start-ZR

Persbericht: bouwwerkzaamheden derde reactor hydrocracker van start

Olieraffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost breidt de hydrocracker, een van de belangrijkste eenheden van de raffinaderij, uit met een extra reactor. Op donderdag 21 juni gaf Gerben Dijksterhuis, burgemeester van Borsele, tijdens een feestelijke ceremonie het officiële startschot voor de bouwwerkzaamheden.

Met een druk op de knop zette burgemeester Dijksterhuis de schroeffunderingsmachine in werking waarmee de constructiewerkzaamheden voor de derde reactor van start zijn gegaan. De bouw van de derde reactor is een belangrijke investering van Zeeland Refinery waarmee verder wordt ingezet op efficiëntie en duurzaamheid – twee van de kernwaarden van het bedrijf.

“Dankzij de derde reactor wordt een CO2-uitstoot van ongeveer 10.000 ton per jaar vermeden en kan een breder scala aan grondstoffen worden omgezet naar waardevolle producten. Daarnaast betekent de bouw van de derde reactor een toename van de werkgelegenheid in de regio met 75 tot honderd manjaren werk voor meer dan twintig verschillende vakgebieden,” aldus algemeen directeur Tanneguy Descazeaud. Zeeland Refinery verwacht de derde reactor halverwege 2020 aan te sluiten op de bestaande installatie, waarna de nieuwe reactor in bedrijf kan worden genomen.