Zoek

Over onze organisatie​

Hoogwaardige arbeids-
en stageplaatsen

Zeeland Refinery biedt hoogwaardige arbeidsplaatsen op mbo-, hbo- en universitair niveau. Per jaar hebben wij ongeveer 22  (veelal technische) vacatures. Wij hebben uitgebreide interne opleidingsmogelijkheden en een systeem van loopbaanplanning op alle niveaus: Operator, Project Engineer, Laborant, Brandweerman, Onderhoudstechnicus, E&I engineer, Safety Specialist enzovoort. 

Daarnaast is Zeeland Refinery een bekende stageplaats voor veel studenten. Wij verzorgen stages op mbo-, hbo- en universitair niveau. We hebben hechte relaties met Scalda, HZ University of Applied Sciences en de Technische Universiteiten in Delft, Eindhoven, Twente en Gent. In het afgelopen jaar konden wij meer dan dertig stagiaires verwelkomen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij vinden het belangrijk dat onze organisatie bestaat uit gelukkige, gemotiveerde en gewaardeerde medewerkers. Plezier in je werk wordt voor een aanzienlijk deel bepaald door de arbeidsvoorwaarden. 

De arbeidsduur voor medewerkers in de ploegendienst bedraagt gemiddeld 33.9 uur per week. Medewerkers die in de dagdienst (maandag t/m vrijdag) werken, werken gemiddeld 38 uur per week. Het minimum aantal vakantiedagen is 25. Daarnaast heb je jaarlijks recht op 14 ADV-dagen, waarvan er een collectief wordt vastgesteld.

Voor iedere medewerker stelt Zeeland Refinery jaarlijks een budget beschikbaar in de vorm van een meerkeuzeregeling. De meerkeuzeregeling kan elk jaar op meerdere manieren door de medewerker worden besteed aan bijvoorbeeld deelname aan een fietsenplan, aanvulling op wettelijk zorgverlof of reiskosten, of een eenmalige bruto uitkering bij het salaris.

Vitaliteit

Je fit en gezond voelen, een uitdagende baan hebben – we willen dat onze medewerkers vitaal zijn én blijven. Zeeland Refinery heeft vitaliteit dan ook hoog in het vaandel. Wij zijn daarom ook erg trots dat wij in 2018 zijn uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Zeeland. 

Ons vitaliteitsbeleid bestaat uit tal van regelingen en voorzieningen die er op gericht zijn om onze mensen hierin te ondersteunen. Zo is er een bedrijfsfitnessplan, een fietsregeling en een bedrijfsrestaurant met aandacht voor gezonde voeding. Ook nemen wij actief deel aan tal van sportieve evenementen zoals de Roparun, de Zwaakse Weel Loop en Ride For The Rose

Opleiding en ontwikkeling

Kiezen voor werken bij Zeeland Refinery betekent meer dan kiezen voor een baan, het betekent kiezen voor een loopbaan. Omdat wij het belangrijk vinden dat medewerkers zich blijven ontwikkelen, zijn er binnen Zeeland Refinery uitgebreide opleidingsmogelijkheden en carrièrepaden uitgestippeld. Operators worden opgeleid volgens ons eigen brevettensysteem, waarbij ieder brevet staat voor het hebben van vakkennis over een bepaald gedeelte van de raffinaderij waarin een operator werkzaam is.

Daarnaast kunnen onze medewerkers op verzoek ook cursussen en opleidingen volgen die niet direct functiegerelateerd zijn. We zien dat als een belangrijk middel om onze medewerkers de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen. 

Effectief ziekteverzuimbeleid

Het is voor ons belangrijk dat alle medewerkers ’s avonds net zo gezond naar huis gaan als dat ze ’s morgens aangekomen zijn. We zijn er trots op dat het ziekteverzuim rond de 2,2% ligt, waar het landelijke gemiddelde gemiddeld 4% is. 

Ons ziekteverzuimbeleid is natuurlijk gericht op een goede begeleiding van mensen die ziek zijn. Daarnaast hebben we een vierjaarlijkse cyclus waarbij alle medewerkers uitgenodigd worden voor een gratis medische check-up. Onderdeel van die check-up is de Workability Index en Duurzaam@Work vragenlijst. Deze vragenlijsten geven inzicht in de fysieke en mentale toestand van onze medewerkers en zijn een goede voorspeller van mogelijke ziekte of problemen later. Omdat we deze meting elke vier jaar uitvoeren kan de bedrijfsarts ook individuele trends zien. De bedrijfsarts kan dan een gesprek met de medewerker aangaan en zo helpen voorkomen dat een medewerker onverhoopt uitvalt.

Internationaal gericht

Zeeland Refinery is een joint venture. 55% van de aandelen is in bezit van TotalEnergies, oprichter van Zeeland Refinery in het begin van de jaren zeventig. TotalEnergies is een multinational met bijna 100.000 werknemers en bedrijven in meer dan 130 landen. Samen met haar dochter- en zusterondernemingen is TotalEnergies een van de grootste internationale olie- en gasmaatschappijen ter wereld en raffinage-marktleider in West Europa. 45% van de aandelen is in bezit van het Zwitserse Litasco.

Wonen en werken in Zeeland

Een baan bij Zeeland Refinery geeft je de mogelijkheid om te werken en te wonen in een mooie en rustige omgeving. Zeeland is een van de mooiste en zonnigste provincies van ons land. Zeeland biedt rust, ruimte, water en strand. Historische steden geven de streek allure en bovendien zijn België, Brabant en de Randstad verrassend dichtbij. Bergen op Zoom, Gent, Antwerpen en Rotterdam liggen allemaal binnen handbereik.

De kwaliteit van het bestaan is hoog, de woonkosten nog steeds lager dan elders. Het aanbod van woonruimte en woonomgeving is gevarieerd. De provincie is vooral populair bij watersporters, strandliefhebbers en natuur- en outdoorliefhebbers.

Veiligheid

Veiligheid is onze grootste prioriteit

Duurzaamheid

We investeren continu in onze duurzaamheidsdoelen

Betrokkenheid

We zijn graag een goede buur in onze regio

Milieu

Wij nemen onze verantwoorde-lijkheid op het gebied van milieuzaken